Viermi platelminții Viermi by Iulia Dezmirean on Prezi


Cum sa scapi de oxiuri paraziți pentru totdeauna un copil și un adult - Symptom & Treatment

Whipworm, trihotsefaleze patogen. La faza de trihotsefaleze moderat pipernicire posibil copil. Boala este cauzata de un parazit numit date bothriocephaliasis.

Pentru acest om este un parazit viermi platelminții intermediare. Viermi la om: fotografie, simptome, tratament. Viermi la om: a simptomelor. Viermi la om: tratament. Gradul de adaptare la helmintului corpului uman.

Simptomele fazei acute a helmintiazei. Gargara pentru viermi platelminții in gat la domiciliu. Afte la barbati fotografie, simptome, tratament. Copierea site-ului este posibila viermi platelminții cu link-ul please click for source la sursa.


Viermi platelminții

Esti din Bucuresti si cauti un meditator la matematica pentru gimnaziu, liceu sau admitere la viermi platelminții Source cu viermi platelminții mobil. Copiute liceu si facultate. Comedia in Ion Luca Caragiale. ALEODOR IMPARAT demonstratie basm. Alexandru Lapusneanu - Costache Negruzzi - caracterizarea personajelor. Alexandru Lapusneanu - Costache Negruzzi - rezumat pe capitole. Alexandru Lapusneanul - de Costache Viermi platelminții scurt comentariu.

Amintiri din copilarie - Ion Creanga. Amintiri dintr-o calatorie - Viermi platelminții Hogas. Antiteza in Scrisoarea a III-a. Anton Pann - biografie. Apus de soare - Barbu Stefanescu Delavrancea. Balta - Viermi platelminții Alecsandri. Baltagul - de Mihail Sadoveanu demonstratie roman.

Cainele si catelul de Grigore Alexandrescu. Caracterizarea lui Nechifor Lipan. Caracterizarea personajului Vitoria Lipan. Cel mai iubit dintre pamanteni. Ciocoii vechi si noi - Nicolae Filimon. Comentariu Plumb de G. Concert din muzica de Bach - Hortensia Viermi platelminții - Bengescu caracteriza[. Concert din muzica de Bach - Hortensia Papadat - Bengescu comentariu. Concert din muzica de Bach - Hortensia Papadat Bengescu.

Biography of Henry James. Everest - environmental issues. Everest - geological formation. Grand Canyon - geologic history. Grand Canyon - introduction. Irregular Verbes [Verbe neregulate]. Lista scurta a verbelor neregulate. ODE TO THE WEST WIND. Paris - educational and cultural institutions. Paris - points of interest. Paris - the urban landscape. Prince Otto Edward Leopold von Bismarck.

The Adventures of Huckleberry Finn. THE FALL OF Viermi platelminții HOUSE OF USHER by Edgar Alan Poe. Absorbtia de raze X. Animale care folosesc ecoul. Aplicatiile efectului fotoelectric extern. Baterii viermi platelminții celule de combustie. Cabluri din fibra optica. Ce sunt fibrele optice. Viermi platelminții cu hartie cerata. Copiatoare cu hartie simpla. Curentul electric - Masurare.

Curentul electric pentru viermi platelminții. Domenii de utilizare ale motoarelor sincrone. Elemente de fizica viermi platelminții. Energia activa viermi platelminții energia latenta. Fizica reflectiei totale interne. Fluide - presiune viermi platelminții densitate. Generatoarele de curent continuu. Generatorul de curent continuu. Incarcarea si descarcarea acumulatoarelor. Laerul cu raze X.

Masurarea tensiunilor - metoda directa. Metoda figurilor lui Lissajous. Motoare cu aburi - forta viermi platelminții. Motoare cu aburi - generalitati. Motoare cu aburi - miscarea rotativa.

Motoare cu aburi - transformarea energiei. Motoare cu ardere interna - cuplu,putere. Motoare cu curent alternativ. Motoare cu curent continuu. Motoare electrice - generatorul electric.

Motoare electrice - Oerested si Ampere. Motor termic cu explozie. Multiplii si submultiplii unitatilor de masura. Operatii ale regulatorului RQV. Viermi platelminții - elemente componente. Osciloscopul - principiul de functionare. Pompe si viermi platelminții de vant. Principiile propulsiei cu reactie. Principiul de viermi platelminții al centralelor nucleare. Principiul fundamental al hidrostaticii. Principiul lui Pascal si Arhimede. Proprietati si aplicatii ale radiatiilor X.

Reactia regulatorului la turatie mare. Reflectia interna a unei fibre optice. Reflexia si refractia luminii. Regulatorul de turatie - oprirea motorului. Regulatorul RQV - controlul momentului de rotatie. Surse de poluare radioactiva. Surse de raze X. Viermi platelminții - unitati de masura. Tipuri de fibra optica. Excretia la mamifere, Transpiratia, Inima, Circulatia la animale. Acizii grasi din compozitia grasimilor.

Acizii nucleici - generalitati. Adaptarile coniferelor la frig. Afectiuni legate de sistemul read article. Arta camuflajului la insecte. Bolile si daunatorii lalelelor. Coloana vertebrala la animale. Comortamentul si adaptarea animalelor la mediul lor de viata. Echinoderme - clasa asteroidea.

Echinoderme - clasa echinodea. Echinoderme - clasa ophiuroidea. Entorse, luxatii si fracturi. Factori ce influenteaza numarul de mutatii. Grasimi viermi platelminții regnul animal.

Grasimi din regnul vegetal. Hidrogenbacteriile, bacteriile metanogene, sulfuroase. Insecte din padurile viermi platelminții conifere. Modul de functionare al ochiului. Nutritia heterotrofa la animale. Nutritia minerala a plantelor. Pasari din padurile de conifere.

Pelicanii - cuibarit si pescuit. Pelicanul comun si cret. Pisica de rasa comuna. Proprietatile fibrei de bumbac. Recoltarea si obtinerea fibrei de bumbac. Rolul fiziologic al cerebelului. Sistemul circulator al animalelor.

Soarta grasimilor in organism. Specii dominante de copaci. Structura interna a cerebelului. Structura sistemului digestiv al animalelor. Tipuri de paduri de conifere. Link scurt pentru mobil: enawen.flnet.org. Viermi platelminții sunt animale cu corpul constituit dintr-un mare numar de celule care au diferentieri celulare inaintate, formand tesuturi, organe, sisteme si aparate, care iau parte la constituirea unui organism unitar.

Metazoarele sunt heterotrofe, modul primitiv de digestie intracelulara fiind inlocuit treptat cu cea cavitara. Oricare ar fi treapta de organizare in scara minimala, metazoarele, fara exceptie, private in lumina ontogeniei, deriva dintr-o viermi platelminții initiala, numita ou.

Din acest subregn fac parte si increngaturile: Plathelminthes viermi latiNemathelminthes viermi cilindrici si Annelida viermi inelati. Just click for source Plathelminthes viermi platelminții viermi lati.

Incepand cu aceasta increngatura, intre ectoblast si endoblast apare cea de a treia viermi platelminții embrionara numita mezoblast. De aici denumirea de triblastice a tuturor increngaturilor ce urmeaza, in opozitie cu increngaturile Porifera, Cnidaria si Ctenaria, numite diblastice.

La randul lor, triblaticele se divid in doua mari grupe: Protostomia increngaturile de la platelminti pana la echinoderme, exclusivla care blastoporul devine orificiu bucal, in timp ce orificiul anal este o neoformatie, si Deuterostomia de la echinoderme pana la vertebrate, inclusivla care blastoporul functioneaza ca orificiu anal iar orificiul bucal este o neoformatie.

Platelmitii formeaza un grup de animale cu corpul moale, nesegmentat, comprimat dorso-ventral, de forma foliacee,lanceolata sau de panglica si simetrie bilaterala. Tubul digestiv, acolo unde exista, este lipsit de orificiul anal. Nu au aparat circulator si viermi platelminții, aparatul excretor fiind format din protonefridii, cavitatea corpului este partial sau total ocupata cu tesut parenchimatos. Viermi platelminții general, platelmintii sunt animale hermafrodite.

La formele libere, dezvoltarea este directa, cu exceptia unor forme marine, iar la cele parazite se stabileste un ciclu evolutiv foarte complicat, cu alternanta de generatii si gazde intermediare. Aceasta increngatura se divide in trei clase: Turbellaria, Trematoda si Cestoidea. Dupa conformatia tubului digestiv, aceasta clasa se divide in sase ordine.

Speciile libere, intalnite in apele marine, dulci si in soluri umede Planariafac viermi platelminții din ordinul Tricladida — tubul digestiv este format din trei ramuri, una anterioara si doua posterioare, fiecare avand ramificatii laterale.

La una din extremitati este foarte subtire ca un fir, unde se afla scolexul, organ de fixare prevazut cu diferite ventuze, botridii pseudobotridiitrompe si carlige. Imediat urmeaza o portiune scurta, nedivizata, numita gat sau zona proligera care formeaza proglotele. A treia regiune viermi platelminții strobilul, alcatuit din proglote. Viermi platelminții au corpul neacoperit cu cili, depigmentat si lipsit total de tub digestive.

Dezvoltarea are loc cu viermi platelminții de generatii si schimbare de gazda. Clasa Cestoidea se divide in doua subclase: subclasa Cestodaria — care cuprinde check this out ordine — si subclasa Cestoda — care cuprinde cinci ordine.

Increngatura Nemathelminthes — viermi cilindrici. Aceasta increngatura constituie viermi platelminții grup de nevertebrate cu corpul lung, nesegmentat, filiform sau cilindric, cu simetrie bilaterala si viermi platelminții cu o cuticula tare, groasa, chitinoida. Tegumentul este viermi platelminții de cili, iar cavitatea viscerala este lipsita de parenchim si plina cu viermi platelminții lichid.

Musculatura, de tip mioepitelial, impreuna cu tegumentul de care este strans legata, formeaza un sac musculo — cutaneu care inconjoara cavitatea viscerala. Tubul digestive, drept, se deschide, anterior, prin orificiul bucal, iar posterior, prin orificiul anal.

Nu au aparat respirator si circulator. Aparatul excretor este protonefridian, uneori absent, sau de tip tubular sau glandular. Sexele sunt separate si dezvoltarea se face, in general, fara read article. Din cauza cuticulei tari, care impiedica cresterea, animalele naparlesc.

Sunt raspandite pe intreaga suprafata a globului. Unele traiesc libere, in diferite medii iar altele sunt adaptate la viata parazitara. Aceasta increngatura se imparte in viermi platelminții clase: Rotatoria, Gastrotricha, Nematoda, Kinorhyncha, Nematomorpha si Acanthocephala.

La foarte multe specii cuticula din regiunea trunchiului este mult ingrosata, ca un scut aparator, numit lorica, iar piciorul se termina cu doua ramuri pe care viermi platelminții deschid doua glande adezive.

Sexele sunt separate si au un puternic dimorfism sexual. Marea majoritate populeaza apele viermi platelminții si numai o mica parte sunt marine. Cuticula chitinoida este groasa si sub ea se gaseste hipodermul strans unit cu patura musculara, impartita in patru campuri longitudinale: doua latero-dorsale viermi platelminții alte doua latero-ventrale, separate prin patru linii hipodermice: una dorsala, alta ventrala si doua laterale.

O parte duc viata libera, in apa sau pe pamant umed, iar multe specii viermi platelminții parasite la plante si animale. De exemplu: Ascaris lumbricoides. Increngatura Viermi platelminții — viermi inelati. Aceasta increngatura cuprinde animale cu corpul impartit in segmente sau metamere, dispuse intr-o serie liniara, separate in interiorul corpului prin pereti transversali sau viermi platelminții. Corpul este lung, cilindric sau slab turtit dorso-ventral.

Culoarea corpului este foarte variata, de la formele viermi platelminții sau brune intunecate, pana la cele verzi sau rosii stralucitoare. Metameria primitiva homonoma devine heteronoma chiar de la polichetele erante si se accentueaza la cele sedentare si hirudinee.

Cavitatea corpului este formata din saci celomici, asezati cate o pereche in fiecare metamer. Aparatul excretor este reprezentat prin metanefridii, cate o pereche in fiecare segment. Aparatul circulator este constituit din doua vase longitudinale, unul dorsal si altul ventral, legate intre ele prin viermi platelminții colaterale, metamerice. Respiratia este tegumentara si branhiala. Sistemul nervos sclariform este constituit dintr-un creier suprafaringian si ganglioni ventrali, cate o pereche in fiecare metamer, legati prin connective ganglionii succesivi viermi platelminții prin comisuri ganglionii simetrici.

Dezvoltarea este directa viermi platelminții formele terestre si de apa dulce iar la cele marine prin metamorfoza. Corpul lor este format din trei regiuni: prostomiul capultrunchiul metamerizat si pigidium. Pe laturi, fiecare metamer din regiunea trunchiului poarta o pereche de paropode bilobate, cu multi cheti, iar la baza lor se gaseste dorsal si ventral cate un cir.

Pe pigidiumul lipsit de parapode se afla anusul si o pereche de cili pigidiali. Pe corp nu exista parapode iar chetii sunt putini si prinsi direct in piele. Oligochetele sunt animale hermafrodite, prevazute cu clitellum. Traiesc in apele dulci sau sunt terestre. Clasa Oligochaeta cuprinde viermi platelminții ordine. Viermii speciei Tubifex apartin ordinului Plesiopora - specii de apa dulce, terestre, amfibii si putine marine. Numarul chetilor dintr-un fascicul variaza.

Viermi platelminții o pereche de testicule si una de ovare. Porii masculi sunt viermi platelminții pe segmentul urmator testiculelor. Speciile Lumbricus apartin ordinului Opistthopora — au porii viermi platelminții situati mult inapoia segmentelor cu testiculele.

Tegumentul subtire si elastic este lipsit de parapode si cheti exceptie Acanthobdella. Sunt animale hermafrodite, prevazute cu clitellum. Aceasta clasa se divide in patru ordine.

Au celomul plin cu parenchim. Sug sangele mamiferelor si al omului.


Autostrada Vieţii - partea 1

Some more links:
- porumbei ca un tratament pentru viermi
Platelminti (viermi lati) - animale tridermice cu simetrie bilaterala. Mediul de viata - umed sau acvatic, dar si in corpul altor animale. Mod de viata.
- viermi de pe lână
Viermi la om: fotografie, simptome, tratament. Cuprins: platelminții teniei larg. Acesta este unul dintre cele mai importante helminților.
- erupții cutanate cu viermi în fotografii pentru copii
Platelminti (viermi lati) - animale tridermice cu simetrie bilaterala. Mediul de viata - umed sau acvatic, dar si in corpul altor animale. Mod de viata.
- viermi intestinali
viermi lati (PLATELMINTI), viermi cilindrici (NEMATELMINTI) si viermi inelati (ANELIDE). 1. Viermii Lati (PLATELMINTI) Caractere generale Traiesc in ape dulci.
- viermi pisica cum arata
viermi lati (PLATELMINTI), viermi cilindrici (NEMATELMINTI) si viermi inelati (ANELIDE). 1. Viermii Lati (PLATELMINTI) Caractere generale Traiesc in ape dulci.
- Sitemap